Rollator - Ældre motion, ældre og motion, (hjælp til trygt at begive sig rundt) - Fynsbadmintonkreds
356
post-template-default,single,single-post,postid-356,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Rollator – Ældre motion, ældre og motion, (hjælp til trygt at begive sig rundt)

Rollator

Rollator – Ældre motion, ældre og motion, (hjælp til trygt at begive sig rundt)

RollatorDer er rigtig mange ældre i Danmark, som bare sidder derhjemme, men der findes nogle derude, som vælger at bruge deres tid aktiv. De er måske ikke i deres liv bedste form, men de gør alt for, at de kan leve sundt og have et godt liv. Det er noget, som der er mange i den yngre generation, der kan lære noget af. Men det skal snakken dog ikke gå på i dag, du skal nemlig til at læse, hvordan du kan hjælpe de aktive ældre, som du kender. Ældre og motion lyder måske som en by i Rusland for dig, men det skal vi nok komme mere ind på. Noget af det du skal høre mere om, er hvordan ældre ved hjælp af en rollator kan bevæge sig trygt rundt. Resten kan du se i de nedenstående punkter, og derefter kan du læse videre:

  • Rollatorer er vejen frem
  • Hjælp til trygt at begive sig rundt
  • Motion og ældre

Rollatorer er vejen frem

Der er rigtig mange ældre, som kan næsten alt selv, dog skal de bruge hjælp til en simpel ting. De skal kunne flytte sig fra sted til sted, hvor de skal gøre det, som de godt kan finde ud af. Mange får hjælp af hjemmeplejen, fordi deres familie ikke kan, men man kan gøre noget meget mere simpel. Man kan bruge pengene på en rollator i stedet, for så kan den ældre selv komme nemmere rundt, uden at de skal vente på at få hjælp. Dermed giver en rollator altså også en hvis frihed, som man ellers ikke får så hurtig normalt. Rollatoren er bogstaveligt talt vejen frem for de ældre, for så kan de tage ned og handle, eller hen til de aktiviteter de ønsker.

Hjælp til trygt at begive sig rundt

RollatorNormalt har de ældre fået hjælp til at komme rundt, men med blot et redskab som er rollatoren, så de pludselig selv. En hjælp af sådan karakter plejer normalt ikke være af plast og metal, det er oftere et medmenneske der hjælper til. Men det gør det meget nemmere for den ældre, hvis de selv kan få lov til at styre, hvordan det skal gå til. Så bliver de hverken stresset eller sure, hvilket man gerne vil undgå. Den her tryghed som de får ved at kunne bevæge sig rundt, kommer dog ikke bare ud af den blå luft, for de skal dog træne lidt med deres rollator. Det er noget hjemmeplejen kan hjælpe med, og så senere gå ned i timer, hvilket jo er Win-Win for begge parter.

Motion og ældre

Der er rigtig mange ældre mennesker, som gerne vil dyrke noget motion, men det kan være meget svært for dem, fordi de skal transporteres rundt. Med en rollator kan de selv komme frem og tilbage, hvis de bor i nærheden af stedet de dyrker motion, men de kan også selv stå for deres motion. De kan nemlig gå ture lige præcis, når de selv har lyst til det, hvilket giver en virkelig stor frihed, som de ikke tidligere har haft.

No Comments

Post A Comment